De nieuwste netwerksite Google+ werd groots aangekondigd en zou spoedig Facebook voorbijstreven. Maar de laatste tijd is het er akelig stil. Dat zegt het Australische bedrijf 89n.com, dat er een hele analyse op losliet. Uit hun cijfers blijkt dat het aantal openbare posts op Google+ in de laatste twee maanden met 40 procent is gedaald.

Het gemiddeld aantal posts per dag is gedaald van 0,68 tussen half juli en half augustus tot 0,40 een maand later. Dat is een daling van 41 procent over de hele periode.

89n gebruikte een tool waarmee mensen hun accounts van Google+ en Twitter kunnen koppelen. Dat hebben 7280 mensen gedaan. Die accounts checken ze elke tien minuten op nieuwe berichten en zo kwamen ze aan hun, naar eigen zeggen, betrouwbare data. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat ze dus niet keken naar het aantal privéberichten die op de netwerksite worden geplaatst.

Cijfers Google

Google+ werd eind juni gelanceerd. Sinds die tijd heeft Google geen cijfers naar buiten gebracht, behalve in juli toen ze 10 miljoen gebruikers hadden. In augustus berichtten andere media dat ze inmiddels 25 miljoen gebruikers hadden, maar daar werd ook bij vermeld dat het aantal berichten niet groeide.

Door: Helen

STER reclame