NOS NieuwsAangepast

Striptekenaar Oosterveer (50) omgekomen

Striptekenaar Minck Oosterveer is om het leven gekomen bij een motorongeluk. Hij verongelukte zaterdag op de randweg bij Dordrecht.

Oosterveer kreeg dit jaar de Stripschapprijs voor zijn hele oeuvre. Hij werd bekend door onder meer de krantenstrips 'Zodiak' en 'Nicky Saxx' in de Telegraaf.

De laatste jaren werkte hij aan nieuwe avonturenstrips voor het stripblad Eppo. Samen met zijn vaste scenarist Willem Ritsier maakte hij onder meer de western 'Ronson Inc.' en 'De Kronieken van de Buitenring', een spin-off van de populaire reeks 'Storm'. Daarvan verscheen deze week het eerste deel in de boekhandel.

Enorme klap

Minck Oosterveer werkte ook aan stripseries voor Amerikaanse uitgevers. Volgens zijn uitgever Rob van Bavel was hij een van de weinige Nederlandse striptekenaars die zijn doorgebroken in de Amerikaanse stripwereld. "Hij was één van de groten van de Nederlandse striptekenaars. Hij werd zeer gewaardeerd door zijn collega's, ook in het buitenland", zei hij tegen de NOS.

Van Bavel is geschokt door zijn dood. "Een week geleden signeerde hij nog trots zijn nieuwe album tijdens Stripfestival Breda en sprak hij enthousiast over zijn Amerikaanse avontuur. Dat is nu allemaal voorbij. Dit is een enorme klap voor de Nederlandse stripwereld."

Minck Oosterveer is 50 jaar geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl