Boeiende PSV-Ajax zonder winnaar

Aangepast

PSV en Ajax hebben aan een boeiende topper in Eindhoven allebei een punt overgehouden: 2-2.

PSV begon ijzersterk en al in de tweede minuut scoorde Tim Matavz, die het eindstation was van een prachtige aanval. Ook daarna domineerde PSV en kwam Ajax amper aan spelen toe.

Na een kwartier kwamen de bezoekers wat meer onder de druk uit en dat leverde kansen op voor Toby Alderweireld, Kolbeinn Sigthórsson en Siem de Jong. Nadat het duel een kwartier had stilgelegen na een botsing tussen Przemyslaw Tyton en Timothy Derijck was Sigthórsson wel trefzeker; de IJslander speelde zich met een klein duwtje vrij en passeerde koel invaller Khalid Sinouh.

Mertens plaag voor Ajax-defensie

In de tweede helft nam PSV al snel de touwtjes stevig in handen, met name omdat Dries Mertens zich met het spel ging bemoeien. De Belg was een plaag voor de Ajax-defensie en na een overtreding van Gregory van der Wiel op de vlugge aanvaller, kon Georginio Wijnaldum vanaf de stip 2-1 maken.

Ook in het vervolg heerste PSV en Ajax kwam een flink aantal keer goed weg. Zo haalde Alderweireld een bal van Mertens van de lijn, schoot Marcelo van dichtbij over en stuitte Matavz na een fraaie counter op Kenneth Vermeer.

Ajax beet af en toe van zich af en dat leverde zowaar de 2-2 van Dmitri Boelykin op. In het vervolg waren beide teams dicht bij de winnende, maar die bleef uit.

STER Reclame