Jongen uit bos stelt Duitse politie voor raadsel

Aangepast

Het is een groot raadsel voor de politie van Berlijn wie hij is. Een jongen die op vijf september uit een bos kwam lopen en aan de agenten vertelde dat hij daar zo'n vijf jaar met zijn vader heeft geleefd. Hij zegt dat hij Ray heet en 17 jaar oud is. "Zijn vader had hem geadviseerd om in geval nood op zijn kompas te kijken en naar het noorden te lopen.", laat politiewoordvoerder Michael Maass weten. Toen zijn vader twee weken geleden overleed, heeft hij dat gedaan en zo kwam hij uiteindelijk in Berlijn terecht.

Al die jaren zou hij met zijn vader in het bos in tenten en hutten van aarde hebben geleefd. Zijn moeder Doreen kwam volgens hem vijf jaar geleden bij een auto-ongeluk om het leven. De jongen kan zich dat zelf niet meer herinneren maar dat zou zijn vader hem hebben verteld. Ook kon hij de politie niks vertellen over zijn leven voordat hij in het bos woonde.

Ray vertelde de politie dat zijn vader Ryan heet. Na diens dood heeft hij het lichaam in een kuil gelegd en met stenen bedekt. Hij kon de politie echter geen locatie van het graf geven omdat hij dit niet meer wist.

Interpol

Volgens de politiewoordvoerder spreekt de jongen Engels en een beetje Duits maar hebben ze verder geen idee waar hij vandaan komt. Via Interpol is een verzoek naar andere landen gestuurd om achter zijn identiteit te komen. Ook een zoektocht aan de hand van zijn vingerafdrukken strandde.

De politie houdt er in het onderzoek ook rekening mee dat het verhaal niet klopt, maar op dit moment hebben ze nog geen informatie gevonden die het verhaal van Ray tegenspreekt.

Er wordt nu nog geen foto van de jongen openbaar gemaakt. Mocht het verzoek via Interpol geen uitsluitsel geven dan zal de politie dit toch doen.

Gemaakt door: Harro