In Londen zijn gisteren de nieuwe toevoegingen aan het Guinness Book of World Records gepresenteerd. Onder meer de meest elastische vrouw en de man met de meeste piercings waren daarbij aanwezig.

Skye Broberg merkt op haar vlucht van Nieuw Zeeland naar Londen maar weer eens hoe handig het is om zo lenig te zijn dat ze zichzelf door een tennisraket heen kan manoeuvreren. "In het vliegtuig kan ik mezelf opvouwen in mijn stoel en lekker slapen. Daar zijn een hoop medepassagiers jaloers op."

Voor Duitser Rolf Buchhol was het nooit de bedoeling om een wereldrecord te vestigen. "Ik hou gewoon van het gevoel van piercings", legt de 52-jarige computerspecialist uit. "Ik ben begonnen met een tepel en daarna een oor en toen meer en meer. Uiteindelijk had ik er 453."

Moeilijk sms'en

Ook voor Chris Walton, de vrouw met de langste vingernagels (totaal ruim zes meter), was het nooit een bewust besluit. "Ik heb er nooit over nagedacht, ze groeiden gewoon door", zegt de vrouw uit Las Vegas die al achttien jaar geen nagelschaartje meer nodig heeft.

Het feit dat de nagels alle kanten uit krullen, is volgens de 42-jarige recordhoudster geen beletsel om bijvoorbeeld het huishouden te doen. Telefoonnummers en sms-berichten toetst ze in met haar knokkels.

Meningsverschil

Andere records die gisteren gepresenteerd werden, waren de snelste trouwkapel (een omgebouwde brandweerwagen), de meeste touwtjespringende honden (13) en de langste tong (9,75 cm).

Guinness begon in 1955 met het bijhouden van wereldrecords nadat de directeur van het biermerk een meningsverschil had over wat de snelste vogel van Europa was. De eerste editie van het boek werd weggegeven als relatiegeschenk.

STER reclame