Canada verrast Tonga op WK

Op het WK rugby in Nieuw-Zeeland heeft Canada in groep A verrassend van Tonga gewonnen. In Whangarei trok Canada met 25-20 aan het langste eind.

Jebb Sinclair en Pritchard zorgden voor een 10-0 voorsprong voor Canada, maar door scores van Siale Piutau en Kurt Morath was het 10-7 bij rust.

In de tweede helft leek Tonga het tij te keren en kwam het dankzij opnieuw Piutau en Morath op 20-13. Canada gaf niet op en strafte in de slotfase het vele balverlies van Tonga wel af.

Aaron Carpenter en Phil Mackenzie zorgden beiden met een try voor de eerste surprise van het toernooi.

Schotland verslaat Georgië

Schotland boekte de tweede zege in groep B. In Invercargill werd Georgië met 15-6 moeizaam verslagen.

In de stromende regen kwamen beide ploegen niet tot een try. Halverwege het duel leidde Schotland met 9-3 door twee penalty's en een drop goal van Dan Parks.

Ook in de tweede helft was Parks verantwoordelijk voor de punten via twee penalty's. Voor Georgië zorgde Merab Kvirikashvili voor de punten.

Sterk begin Samoa

Samoa is sterk begonnen aan het wereldkampioenschap. Het team walste over Namibië heen in zijn eerste groepswedstrijd: 49-12.

Uitblinker was vleugelspeler Alesana Tuilagi, die drie tries scoorde. Samoa nam door de zege ook de leiding in groep D.