Ook de Eerste Kamer gaat digitaal: alle Kamerleden krijgen een iPad. Stukken komen niet langer op papier, maar worden in een app gestopt die speciaal voor de Eerste Kamer is ontworpen. Met hun tablet-computer kunnen de 75 senatoren waar ze maar willen de agenda's, wetsvoorstellen en andere Kamerstukken lezen.

Volgens de Eerste Kamer is het een primeur in Europa. De griffier van de Senaat noemt de invoering een "markant moment in de geschiedenis van de Eerste Kamer". Tot nu toe werden wekelijks duizenden pagina's drukwerk met een koerier bij de Kamerleden thuis bezorgd. De invoering van al deze iPads kost 148.000 euro, maar dat bedrag wordt in het eerste jaar al terugverdiend, zegt de Senaat. Het scheelt namelijk een hoop papier en koeriers. Het is dan uiteraard wel te hopen dat de Kamerleden niet alsnog alles uitprinten.

De tablets zijn trouwens geen cadeautje, ze blijven eigendom van de Eerste Kamer.

Vluchtplan

Ook op andere plekken en vakgebieden hebben werknemers een iPad met een speciaal ontwikkelde app gekregen. Alle piloten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines krijgen een iPad voor in de cockpit. Met een speciale app krijgen ze alle informatie die ze nodig hebben tijdens de vlucht, zoals navigatiekaarten, logboeken en gebruiksaanwijzingen.

En alle 130 specialisten van het Deventer Ziekenhuis kregen onlangs een tablet met een app waarmee ze het medisch dossier van patiënten kunnen bekijken. Ook zijn er bloeduitslagen en röntgenfoto's op te zien.

Door: Helen

STER reclame