Peters: ik kan verder als Kamerlid

Aangepast

Groenlinks-Kamerlid Peters ziet geen belemmeringen om goed te kunnen functioneren als Kamerlid. "In tegendeel: ik voel het vertrouwen van mijn partij."

Dat zegt zij in het eerste interview met radio en tv sinds zij werd beschuldigd van belangenverstrengeling. Toen ze diplomaat was in Afghanistan, gaf ze advies over een subsidieaanvraag van een man die later haar partner zou worden.

Prille gevoelens

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kwam vorige maand tot de conclusie dat Peters in 2005 niet is beïnvloed door haar privégevoelens. Wel had ze de Nederlandse ambassade eerder openheid moeten geven over haar verliefdheid.

Peters geeft toe toe dat het beter was geweest als zij destijds aan haar leidinggevenden had verteld dat zij prille gevoelens van verliefdheid had.

"Ik erken dat dat formeel beter was geweest. Maar als mens vraag ik me af of je je altijd zo bewust bent van de aard van je gevoelens. Er was toen nog geen sprake van een relatie."

'Enerverend reces'

Peters benadrukt dat in het openbaar verantwoording is afgelegd over de gang van zaken. Ze zegt dat ze veel zin heeft om weer aan de slag te gaan na "een enerverend reces".

Ze heeft geen moment overwogen om haar functie neer te leggen, en dat is haar door GroenLinks ook niet gevraagd.

STER Reclame