NOS NieuwsAangepast

OM: niet vervolgen Graus was fout

Het Openbaar Ministerie vindt achteraf dat het PVV-Kamerlid Dion Graus wél had moeten vervolgen voor mishandeling en bedreiging van zijn vrouw.

In 2003 besloot het OM niet te vervolgen wegens gebrek aan bewijs. Een OM-woordvoerder noemde dat in KRO Brandpunt "een verkeerde beslissing".

Bewijs

Het OM concludeerde in 2007 onder meer op basis van artsenverklaringen en een verklaring van Graus' vader dat er wel degelijk voldoende bewijs was.

Volgens het OM heeft Graus de keel van zijn hoogzwangere vrouw dichtgeknepen en gedreigd een vuurwapen tegen haar hoofd te zetten. Ook zou hij haar blauwe plekken en striemen hebben toegebracht.

Frustratie

Het Kamerlid Graus ontkent alle aantijgingen. Volgens hem is er in 2003 valse aangifte gedaan. "Het is gebeurd nadat ik bezoekrecht heb gevraagd voor mijn dochtertje. De frustratie van de omgangsregeling en het niet kunnen verwerken van de scheiding lagen hier aan ten grondslag", aldus Graus.

Volgens het PVV-Kamerlid heeft zijn vader nooit een verklaring afgelegd.

PVV-leider Wilders staat achter zijn collega. "Graus is niet vervolgd, niet veroordeeld en ontkent met kracht alle aantijgingen. Ik geloof hem en de Brandpunt-uitzending verandert daar helemaal niets aan", aldus Wilders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl