Het KLPD sluit niet uit dat er geen snelwegschutter bestaat. Dat verklaarde minister Opstelten van Veiligheid en Justitie na een bezoek aan de politiedienst in Waddinxveen.

Volgens Opstelten heeft technisch onderzoek nog geen enkel spoor opgeleverd. Zo zijn er nergens kogeltjes of stukjes metaal in de betrokken auto's gevonden.

Een KLPD-woordvoerster wijst op de grote aandacht voor de snelwegschutter: "Als je kijkt naar de incidenten, dan waaieren die uit over meerdere wegen. We hebben natuurlijk het publiek ook gevraagd om alert te zijn. Dat betekent dat we heel veel meldingen hebben binnengekregen".

Onderzoek

De afgelopen vier weken zijn op de snelwegen rond Rotterdam 44 autoruiten gesneuveld. Er komt nieuw onderzoek naar al die gevallen.

"De politie gaat kijken of het mogelijk is dat zij- en achterruiten van auto's op een andere manier zomaar kapotgaan in plaats van door kogels", zegt verslaggever Peter ter Velde.

Minister Opstelten zegt dat er alles aan wordt gedaan om de kwestie op te helderen. Zo zet Rijkswaterstaat camera's in en let personeel van tankstations extra op.

STER reclame