Hebben we nou een wolf in Nederland of niet? 114 jaar is hij niet gezien, maar nu zouden er foto's zijn van eentje op de Veluwe. Althans, dat beweert natuurorganisatie Ark. Vorige week werd in de buurt van Arnhem een dier gezien dat erg op een wolf lijkt. Een vrouw in Duiven wist hem vast te leggen op de gevoelige plaat, maar erg onscherp.

Toch weet de wolvendeskundige van Ark bijna zeker dat het inderdaad een wolf is: "Het is de combinatie van de kenmerken die op de foto te zien zijn die in ieder geval heel sterk richting een wolf dfuiden. En het gedrag heeft er ook mee te maken, het gedrag past bij een wild beest en niet bij een hond die toevallig op een wolf lijkt."

Oké, je moet er misschien verstand van hebben, maar deze foto's zijn wel erg wazig en wij zijn nog niet helemaal overtuigd. Maar de organisatie weet zeker dat meer mensen het dier op de foto hebben gezet en doet nu aan iedereen een oproep om die door te sturen.

Poema

Eerder zouden we al een poema in Nederland hebben rondlopen, toen er in juni 2005 een poema op de Veluwe werd gespot. De hele zomer stond de Veluwe op z'n kop, maar uiteindelijk was het waarschijnlijker dat het een kat van "buitengewoon formaat" was dan een poema.

1897

In 1897 werd voor het laatst een wolf in Nederland gezien. Dat hij nu terug zou zijn is niet echt verrassend: ze leven al een tijdje in Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens. Wolvendeskundige Roeland Vermeulen vertelde ons een aantal jaar geleden al dat er binnen tien jaar wolven in Nederland zouden zijn.

Door: Helen

STER reclame