De gevluchte Duitse koe Yvonne is terug. Na een 98 dagen lange zoektocht naar het ontsnapte rund, sloot ze zich afgelopen dinsdag aan bij een kleine kudde en liet zich probleemloos een weide op manoeuvreren.

Yvonne, een melkkoe die werd vetgemest voor de slacht, ontsnapte 24 mei uit haar weide toen ze door een elektrisch hek wist te breken. Ze vluchtte daarop het bos in en leek zich daar prima op haar gemak te voelen.

Drie maanden lang wist ze uit handen van haar achtervolgers te blijven, hoewel de politie een helikopter met hittecamera's en grootwildjagers inzette, evenals een lokstier die de George Clooney der runderen werd genoemd.

Facebookfans

Media wereldwijd berichtten over de avontuurlijke koe en een Facebookpagina voor Yvonne trok 27.000 fans. Dagblad Bild loofde een beloning uit van 10.000 euro voor wie Yvonne wist te vangen.

Uiteindelijk gaf de deelstaat Beieren zich gewonnen: Yvonne mocht in de bossen blijven dwalen en de toestemming om haar neer te schieten (omdat ze een gevaar voor het verkeer betekende) werd ingetrokken.

Kort daarna meldde Yvonne zich bij een weilandje in Unteralmsam. Een boer die bij zijn vier koeien ging kijken, zag Yvonne buiten het hek staan. Hij opende het hek, wachtte tot Yvonne naar binnen liep, en het hele avontuur was ten einde.

Pension

De autoriteiten wisten Yvonne te identificeren dankzij haar oormerk. Ook herkenden ze haar aan een afgestompte hoorn. Daarmee is de gelukkige vinder 10.000 euro rijker.

Yvonne zelf hoeft niet bang te zijn als biefstuk te eindigen: een dierbeschermingsorganisatie heeft haar inmiddels gekocht van de boer en ze mag haar verdere leven slijten in een dierenpension.

STER reclame