In Griekenland is een gestolen schilderij van de 17e-eeuwse Vlaamse meester Rubens opgedoken. Het Griekse ministerie van Cultuur heeft dat gemeld maar zegt niet om welk doek het gaat.

Vermoedelijk is het 'Jacht op het Calydonische everzwijn'. Dat doek werd in 2001 gestolen uit het Museum voor Schone Kunsten in Gent.

Het doek werd destijds door drie gewapende daders op klaarlichte dag van de muur gerukt. Ze namen ook een ander werk mee, 'De geseling van Christus', maar dat schilderij verloren de daders toen ze tegen een suppoost aanbotsten.

Heling

Twee Grieken, een man en een vrouw, zijn aangehouden in verband met de zaak. De politie vermoedt dat zij niet de oorspronkelijke dieven zijn en verdenkt hen alleen van heling.

In België werden eerder al drie jongeren tot drie jaar cel veroordeeld wegens de diefstal. Ze hadden de opdracht gekregen het veel duurdere Christus-schilderij te roven. Wie om de roof had gevraagd, bleef onbekend.

Volgens kenners was het Rubens-doek zo bekend dat het nooit verkoopbaar zou zijn. De waarde van het schilderij werd indertijd geschat op ruim 200.000 euro.

STER reclame