1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Geldregen op de A2

Een transportwagen is op de A2, zo'12 kilometer voor Maastricht, een cassette met geld verloren. Een auto reed erover heen, waardoor de biljetten over de weg vlogen/ Automobilisten stopten op de snelweg om het geld op te rapen; de politie schat dat tientallen mensen geld geraapt hebben.

Als mensen geld meegenomen hebben, is het trouwens geen eerlijke vondst; het is diefstal of verduistering. Maar blijkbaar voelde het voor sommige mensen toch niet goed om andermans geld op zak te hebben: volgens de politie hebben sommige rapers later op de dag gebeld omdat ze het geld terug wilden geven aan de rechtmatige eigenaar.

De politie wil niet zeggen hoeveel geld er in de koffer zat, en ook niet hoeveel er weg is.

Graaien

Een verslaggever van Nieuwsuur kwam er toevallig langs en zag talloze automobilisten die "graaiden wat ze graaien konden en die met duizenden euro's in hun handen in de auto stapten en hun weg vervolgden." Er was één man die wel het geld teruggaf aan de chauffeur van de geldwagen.

De chauffeur van de geldauto wilde niet ingaan op het incident. Wel meldde hij dat het geen overval was en dat het voor hem vandaag "een rotdag was".

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl