Geflatteerde zege AZ op Groningen

AZ heeft een geflatteerde 3-0 uitzege geboekt op FC Groningen, dat lange tijd nog zicht had op een punt.

De start van AZ kon niet beter: binnen een minuut kopte Nick Viergever raak uit een corner.

Het balbezit was daarna voor de Groningers, die ook kansen kregen: Danny Holla schoot naast, Leandro Bacuna over, Lorenzo Burnet stuitte op AZ-keeper Esteban. Diens Groningse collega Brian van Loo stopte een te slap schot van Brett Holman.

AZ liet zich na rust aanvankelijk niet terugdringen, maar gaandeweg nam de druk van Groningen toch toe. Nadat Tim Matavz en Virgil van Dijk kansen hadden gemist, sloeg AZ met een counter via Johann Berg Gudmundsson toe.

Het werd even later zelfs 0-3, toen Van Loo blunderde bij een schot van Rasmus Elm.