Heracles lijdt eerste nederlaag

Heracles Almelo heeft in Nijmegen zijn eerste competitienederlaag geleden. NEC won in een levendige wedstrijd met 2-1.

NEC kende een droomstart want de eerste twee kansen werden direct benut; Lasse Schöne kopte onbedreigd in en Nick van der Velden scoorde met een schuiver.

Geleidelijk richtte Heracles zich op, maar de lat voorkwam succes bij een pegel van Marko Vejinovic en bij een niet te missen kans van Everton.

Vlak voor de rust kopte Glynor Plet echter wel raak voor de Almeloërs, waarna de tweede helft een evenwichtig beeld te zien gaf met kansen aan beide kanten.

De kansen van onder anderen Samuel Armenteros voor de Almeloërs en Stefan Nijland en Cayfano Latupeirissa voor NEC leverden echter geen goals op.