FC Twente eenvoudig langs VVV

FC Twente heeft ook zijn vierde competitieduel gewonnen. De koploper van de eredivisie spoelde met een 4-1 thuiszege op VVV-Venlo de kater van de nederlaag bij Benfica eenvoudig weg.

Na de snelle 1-0 van de koppende Bryan Ruiz bleef Twente de veel betere ploeg, maar bij een van de spaarzame counters kwam VVV op 1-1 dankzij een fraaie individuele actie van de rappe Ahmed Musa. Twente stelde nog voor rust orde op zaken; Luuk de Jong scoorde twee minuten na de gelijkmaker op aangeven van Marc Janko, die na een steekpass van Ruiz zelf de 3-1 liet noteren.

VVV, vorige week in venlo nog goed voor 2-2 tegen Ajax, bleef zich dapper verweren. Met name de Nigerianen Musa en Michael Uchebo gaven de moed niet op. Twente was niettemin ook na rust heer en meester. Slechts één van de vele kansen werd benut: De Jong sierde zijn 21ste verjaardag op met een tweede treffer.

Een negen

Trainer Co Adriaanse gaf FC Twente na de voorstelling tegen VVV een negen. "Wat amusementswaarde betreft was dit onze beste wedstrijd tot nu toe. En het was nog functioneel ook, want wij hebben ook nog gewonnen."

Adriaanse gunde Ola John en Luuk de Jong een publiekswissel. "Ola speelde fantastisch. Jammer dat hij niet scoorde, hij had het verdiend. Marc Janko had er dit duel wel vier of vijf kunnen maken. Maar ja, de lat en een goede keeper van VVV voorkwamen dat."

John maakte zijn basisplaats waar met onder andere een assist en een vlammend schot op de paal na een solo. "Ik had graag een doelpunt gemaakt en had ook eigenlijk moeten scoren. Helaas was het geluk niet aan mijn zijde."