NOS NieuwsAangepast

Eva Jinek van NOS naar WNL

Nieuwslezer Eva Jinek stapt over van de NOS naar WNL. Bij WNL gaat ze samen met Merel Westrik (voorheen AT5) een nieuwe dagelijkse ochtendshow presenteren.

Daarnaast krijgt ze onder de titel 'Eva Jinek op Zondag' een talkshow op zondagochtend.

Eva Jinek werkte sinds 2004 bij de NOS, eerst bij de buitenlandredactie, sinds 2008 was ze presentator. In dat jaar presenteerde ze ook samen met Philip Freriks de nachtelijke live-uitzending rond de verkiezing van president Obama.

Jinek stond vorig jaar op het punt het nieuwe programma 'Nieuwsuur' te gaan presenteren, maar zag daarvan af toen de redactie aangaf problemen te hebben met haar relatie met advocaat Bram Moszkowicz.

Moeilijke keuze

Volgens Jinek was het een moeilijke keuze om over te stappen. "Dit is de enige plek waar ik ooit gewerkt heb. De NOS heeft mij de afgelopen jaren de kans geboden om mij te ontwikkelen. Maar het aanbod van WNL kon ik niet weigeren."

"WNL biedt mij als presenterend journalist de kans om zowel een dagelijks nieuwsprogramma te presenteren, als een wekelijkse talkshow met ruimte voor gesprekken met spraakmakende mensen. Ik ga helpen om WNL mee vorm te geven."

Talent

Hoofdredacteur NOS Nieuws Gelauff zegt in een reactie dat de NOS een groot talent verliest. "Ik heb er alle begrip voor dat ze de kans grijpt zich verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd verliest het journaal een groot talent dat ik niet graag mis."

Gelauff noemt Jinek een exponent van een jonge generatie waar de NOS zich graag mee verbindt.

WNL-Hoofdredacteur Bert Huisjes ziet haar om die reden graag komen. "Ik zie haar, net als Merel Westrik, als een groot journalistiek talent en een prettige en aansprekende dame. Ze heeft zich bewezen als een kundig presentator en interviewster. Met Eva in de gelederen wil WNL prachtige ontbijt- en zondagtelevisie gaan maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl