PVV'er Daniël van der Stoep, die het Europarlement verlaat omdat hij dronken een auto-ongeluk veroorzaakte, heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Volgens de politie had hij vijf keer meer gedronken dan toegestaan.

De Hagenaar botste achterop het voertuig voor hem. De politie vermoedt dat hij niet geremd heeft en dat hij met volle vaart tegen tegen de auto is geklapt.

Materiële schade

In een persverklaring vertelde Van der Stoep over het ongeluk. Volgens de 30-jarige politicus heeft hij zichzelf gediskwalificeerd als parlementariër. "Bij deze aanrijding was gelukkig de materiële schade beperkt en zijn er geen mensen gewond geraakt", laat Van der Stoep weten.

"Desalniettemin ben ik van mening dat ik met deze actie mijzelf heb gediskwalificeerd als parlementariër. Iemand die het voorrecht heeft om het Nederlandse volk te mogen vertegenwoordigen, dient dit soort gedrag niet te vertonen."

Opgevolgd

"Het is verschrikkelijk om een parlementariër te verliezen", zegt PVV-leider Wilders. Hij betreurt het incident en zegt dat hij de beslissing van Van der Stoep om op te stappen respecteert.

Van der Stoep wordt in het Europese Parlement opgevolgd door Auke Zijlstra.

STER reclame