FC Twente boekt thuiszege op AZ

Zonder groots spel heeft FC Twente met 2-0 gewonnen van AZ. Hoogtepunt van de wedstrijd was de 2-0 van Bryan Ruiz.

FC Twente begon sterk, kwam snel op 1-0 door een mooie kopbal van Marc Janko en AZ leek overlopen te worden. De Alkmaarders herstelden zich echter snel en zorgden voor het meeste gevaar.

Charlison Benschop (twee keer) en Brett Holman waren dicht bij de 1-1, maar doelman Nikolai Mihailov stond paraat.

De Tukkers hanteerden na rust een hoger tempo. Een groot overwicht leverde dat niet op, maar wel de schitterende 2-0: een wippertje van Ruiz over de kansloze Esteban. AZ was de weg kwijt, Twente was nu wel oppermachtig. Het leverde alleen nog een bal van Luuk de Jong op de paal op.

Grolsch Veste

Het was het eerste duel van FC Twente in eigen stadion sinds het ongeval met het dak, waarbij twee mensen het leven lieten. De thuisploeg speelde met rouwbanden en voor het duel werd een minuut stilte gehouden.