Ambassadrice Olympische Spelen relde mee

Aangepast op

De rechtbank in Londen heeft het druk met het berechten van alle gearresteerde relschoppers. Eén daarvan is een 18-jarige atlete en tevens olympisch ambassadrice. Chelsea Ives werd door haar moeder aangegeven, toen die haar dochter op televisie tussen de relschoppers zag. Ze zou onder meer een politiewagen met stenen hebben bekogeld..

Ives zou zondag met bakstenen naar een politie-auto gegooid hebben en ze was betrokken bij aanvallen op gsm-winkels in het noorden van Londen. Volgens de officier van justitie was de Britse de eerste die de ruiten van de winkels ingooide.

Beste dag

De tiener, die volgens haar advocaat een "getalenteerde sportvrouw ' is, pochte dat ze "de beste dag ooit "heeft gehad. Toch zegt Ives dat ze onschuldig is en dat ze niets te maken had met de inbraak op de winkels en de aanval op de politiewagen.

Chelsea's moeder Adrienne zegt dat het een moeilijke beslissing was om de politie te bellen toen ze haar dochter zag. "Ik moest doen wat juist was", vertelt ze aan de Evening Standard. "Mijn man en ik keken naar het nieuws en de beelden waren absoluut misselijkmakend. En toen zagen we onze dochter in de massa…"

OS2012

Dat een olympisch ambassadrice ook aan het rellen was, is slecht nieuws voor Londen, dat volgend jaar de Olympische Spelen organiseert. Amper twee jaar geleden werd Ives nog uitgenodigd in het Britse parlement en ontmoette ze de burgemeester.