Ajax wint ruim bij De Graafschap

Aangepast

Ajax heeft uit met 4-1 gewonnen van De Graafschap, dat het de Amsterdammers alleen voor rust lastig wist te maken.

De thuisploeg kwam verdiend op voorsprong. Ted van de Pavert was (tekenend voor het eerste kwartier) twee Ajacieden fysiek de baas en kopte raak.

Ajax was meteen wakker. Miralem Sulejmani schoot van dichtbij raak en Derk Boerrigter rondde een vloeiende aanval af. Siem de Jong miste voor rust ook nog een strafschop.

Ajax had in de tweede helft veelvuldig balbezit en kwam niet meer in problemen. Op aangeven van Christian Eriksen scoorde Sulejmani, waarmee de angel uit het duel was.

Uit een vrije trap maakte Theo Janssen kort daarna via de muur 4-1. Even dreigde een afstraffing, maar Ajax drong niet meer fel aan.

De Boer: Goed signaal afgegeven

Ajax-coach Frank de Boer hield een goed gevoel over aan de eerste competitiewedstrijd. "We wilden een signaal afgeven en dat hebben we gedaan", stelde hij.

"We hadden alleen nog vaker kunnen en misschien wel moeten scoren. Maar mij hoor je echt niet klagen. Ik vond ons vooral in de tweede helft echt goed spelen. Dan zie je hoe goed we kunnen voetballen. Als het aan mij ligt, doen we dat in de toekomst negentig minuten lang."

STER Reclame