Prima seizoenstart AZ tegen PSV

AZ is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. De Alkmaarders wonnen in een vooral in de eerste helft aantrekkelijk duel met 3-1 van PSV.

Het overwicht van AZ leverde voor rust twee treffers op.

De 1-0 van Maarten Martens was al prachtig (een volley na een voorzet van verdediger Dirk Marcellis), maar de 2-0 (een knal van afstand) van Nick Viergever was nog fraaier.

PSV, dat pas na Martens' doelpunt voor gevaar zorgde (vooral via Georginio Wijnaldum), bracht vlak voor rust de spanning terug door een diagonaal schot van Dries Mertens.

Na de rust werd PSV sterker, maar grote kansen kreeg het nauwelijks en bij een counter in de slotfase sloeg AZ toe; uit een voorzet van Adam Maher kopte Jozy Altidore raak.

"Niet des PSV's"

Trainer Fred Rutten van PSV was duidelijk in zijn oordeel over de wedstrijd. "Dit is niet des PSV's".

De oefenmeester constateerde bij zijn team een gebrek aan sportieve agressie. "In de eerste helft waren een paar keuzes die verkeerd uitpakten. Maar met het verlies in de eerste wedstrijd, verlies je de competitie niet."

Altidore blij met kans

Doelpuntenmaker Altidore had na afloop een grote glimlach op zijn gezicht. "Dit is een goede manier om de competitie te starten."

De Amerikaan, onlangs overgekomen van Villarreal, startte op de bank, maar had daar alle begrip voor: "Ik ben nog niet helemaal fit, maar het gaat elke dag beter".