Heerenveen geeft zege uit handen

sc Heerenveen heeft in eigen huis een zeker lijkende overwinning op NEC in de slotfase uit handen gegeven: 2-2.

In een bijzonder aantrekkelijke eerste helft speelden beide ploegen vol op de aanval en regende het kansen.

De Friezen Oussama Assaidi, Luciano Narsingh en Viktor Elm hadden echter geen succes en dat gold ook voor de Nijmegenaren Nick van der Velden en Lasse Schöne.

Assaidi opent score

Pal na rust schoof doelman Jasper Cillessen de bal zomaar in de voeten van Filip Djuricic; die vond Assaidi, die koeltjes scoorde. Prompt controleerde Heerenveen het duel en Narsingh maakte 2-0 na een fout van Ramon Zomer.

In de laatste zes minuten stortte Heerenveen compleet in. Viktor Elm kreeg rood na het vasthouden van Platje. Bram Nuytinck en Stef Nijland scoorden.

Rode kaart

"Het is werkelijk ongelooflijk. Er is helemaal niets aan de hand, je bent de betere ploeg," liet Assaidi na afloop optekenen. "Die rode kaart hoort hij (scheidsrechter Ronald Wiedemeijer, red.) niet te geven. Dan maken ze nog 2-2, dat is gewoon zuur".

Scheidsrechter Wiedemeijer vond ook na het terugzien van de beelden dat rood wel op zijn plaats was. "Er is gewoon contact. Hij trekt hem heel lichtjes. Er staat nergens hoe lang je vast moet houden of hoe zwaar het moet zijn. Vasthouden is vasthouden."