Haase verovert eerste ATP-titel

Aangepast

Robin Haase heeft voor het eerst in zijn carrière een ATP-toernooi op zijn naam geschreven.

De nummer 53 van de wereldranglijst was in Kitzbühel in de finale met 6-4, 4-6, 6-1 te sterk voor Albert Montanes.

De 24-jarige Nederlander treedt daarmee in de voetsporen van Martin Verkerk, die zeven jaar geleden de laatste Nederlander was die een ATP-toernooi (Amersfoort) won.

Haase kende een stroeve start, maar wist in de openingsgame wel vijf breekkansen weg te werken. Hij pakte vervolgens de set door op 5-4 hard toe te slaan. In de tweede set wist Haase tot twee keer toe een break achterstand te repareren. Serviceverlies op 3-3 kostte hem de set maar in de derde was hij superieur.

Haase trots na zege op Montañes

Voor Haase was het bereiken van de finale al een mijlpaal. "En die finale dan ook nog winnen helemaal", glunderde de Hagenaar.

"Zeker omdat ik het klaar heb gespeeld tegen zo'n ervaren speler. Hij stond al tien keer in de finale en heeft er daarvan vijf gewonnen."

Haase kan zijn eerste ATP-titel (na acht zeges in het challengercircuit) niet uitbundig vieren, want zondag zal hij met TC Blau Weiss Halle alweer in actie komen in de Duitse competitie.

"Ik had dat al toegezegd en natuurlijk wist ik ook niet dat ik hier de finale zou halen. Ik wil toch spelen, maar ga het daarna wel even rustig aan doen", aldus Haase.

STER Reclame