NOS NieuwsAangepast

Happy Feet is sterk genoeg voor terugreis

De keizerspinguïn die zes weken geleden sterk verzwakt werd gevonden in Nieuw-Zeeland is zo aangesterkt dat hij binnenkort kan beginnen aan de 3000 kilometer lange terugreis naar Antarctica. In de dierentuin van Wellington had Happy Feet z'n eigen mini-gletsjer om z'n temperatuur laag te houden.

Ook werd zijn maag meerdere keren gespoeld om het zand eruit te krijgen. De pinguïn had het zand op Peka Peka Beach waar hij aanspoelde aangezien voor sneeuw en opgegeten. Daardoor werd hij ziek en naar de dierentuin overgebracht.

Inmiddels is hij wel een internetsensatie: hij heeft zo'n 120.000 fans op het web. Hij doet niet veel meer dan eten, slapen en af en toe waggelen, maar toch logden duizenden mensen in om hem te volgen op een webcam. Eén keer stuurde de dierentuin 's nachts een dierenarts op Happy Feet af, toen er telefoontjes binnenkwamen van bezorgde kijkers die dachten dat de pinguïn dood was. Hij bleek te slapen.

Gps

Ook volgden veel mensen hem op Facebook en Twitter. En nu hij binnenkort teruggaat, hoef je hem niet te missen: hij krijgt een gps-tracker mee zodat z'n gangen op Antarctica te volgen blijven. Ook draagt hij een microchip waarmee in de gaten te houden is of hij in de buurt komt van gemonitorde pinguïnkolonies in Antarctica.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl