1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Mink K. gearresteerd in Libanon

De Nederlandse crimineel Mink K. is in Libanon opgepakt in verband met de vondst van 53 kilo cocaïne. Dat heeft de Libanese politie gezegd tegen de krant The Daily Star.

De cocaïne was verstopt in twee auto's in de plaats Kaslik, ten noorden van de hoofdstad Beiroet. De Libanese politie was daar over getipt.

Een Palestijn met een Bulgaars paspoort is aangehouden. Het verhoor van deze verdachte leidde uiteindelijk tot de arrestatie van Mink K. en twee andere mannen; een Palestijn en een Ier.

Gewelddadige reputatie

Mink K. is een bekende Nederlandse crimineel. Hij is veroordeeld voor de vondst van grote hoeveelheden wapens in Amsterdam. Hij werkte onder meer samen met de inmiddels geliquideerde topcriminelen Jan Femer en Stanley Hillis. De groep had een zeer gewelddadige reputatie.

Volgens justitie deed Mink K. ook zaken met de vorig jaar aangehouden Dino Soerel. Die heeft volgens justitie opdracht gegeven voor enkele liquidaties.

Mink K. is in 2006 vervolgd voor betrokkenheid bij de liquidatie van hasjhandelaar Jaap van der Heiden in 1993 in Alkmaar. Hij werd hiervan vrijgesproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl