De bom die gisteren om de nek van een Australische meisje zat, was nep. Dat heeft de Australische politie gezegd.

Gisteren was er veel commotie in en rond een huis in een van de chicste buurten van Sydney. Een 18-jarig meisje had de politie gebeld omdat iemand een bom om haar nek had geplaatst die ze er niet af kon krijgen. Omdat de politie bang was dat het explosief af zou gaan, is er uren over gedaan om de 'bom' te verwijderen.

'Trots'

"We kijken er erg naar uit dat ons leven naar de normaliteit terugkeert", zei de vader van het meisje tijdens een persconferentie. Hij bedankte de politie en hun vrienden voor hun steun. Verder zij hij buitengewoon trots te zijn op Maddie, zoals de tiener heet. "Ik denk dat ze vanmorgen goed wakker geworden is. Ze is een beetje moe en heeft nog een beetje pijn van dat vervloekte apparaat dat zo'n 10 uur om haar nek zat", aldus de vader.

Afpersing of grap?

Het is nog niet bekend wie de man is die de bom om de nek van het meisje heeft geplaatst. Volgens lokale media zou het gaan om een afpersingszaak: de 'bom' zou tot ontploffing worden gebracht als er niet werd betaald. De vader van het slachtoffer is één van de rijkste inwoners van Sydney. Maar het kan ook zijn dat het een grote grap is geweest en dat de man gewoon plezier had om dit te veroorzaken, zegt onze correspondent.

Het drama begon rond 14.30 uur 's middags, 06.30 uur onze tijd. Woensdagmiddag (Nederlandse tijd) is ze bevrijd van het explosief.

Door: Helen en Ikram

STER reclame