NOS NieuwsAangepast

Wifi op camping steeds belangrijker

De helft van de Nederlandse kampeerders kijkt van te voren of er wifi aanwezig is op de vakantiebestemming. Voor 40 procent van die groep speelt de aanwezigheid van wifi een belangrijke rol voor de keuze van de accommodatie. Dat blijkt uit onderzoek van online marktonderzoekbureau Multiscope.

Steeds meer campings in Nederland bieden daarom wifi aan. Veel gasten hebben een laptop bij zich en veel jongeren hebben een smartphone. Internet is handig voor het weerbericht, het huren van een fiets of om de kinderen bezig te houden. Ook de mail wordt regelmatig gelezen. Uit het onderzoek van Multiscope blijkt dat 64 procent van de ondervraagden tijdens de vakantie wel eens het internet op gaat. Meestal wordt daarvoor een laptop gebruikt, maar ook een pc op locatie en de mobiele telefoon zijn populair.

Mail

Het lezen van privémail is het populairst, 87 procent van de internettende vakantiegangers geeft aan regelmatig zijn privémail te lezen. Daarnaast zijn de weersverwachtingen voor het vakantieadres populair. Werkmail wordt een stuk minder gelezen dan privémail. Slechts 22 procent van de ondervraagden leest werkgerelateerde mail.

Controle

Jessica de Boom van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft onderzoek gedaan naar het effect van werk op vakantie. Uit haar onderzoek blijkt dat werken tijdens de vakantie nauwelijks voorkomt. Mensen lezen wel hun werkmail, maar dat geeft een gevoel van controle en dus rust.

Volgens De Boom wordt de vakantie een succes als je doet wat je leuk vindt en in dat opzicht is internet niet slecht. Pas wanneer iets een verplichting wordt, is het zorgelijk. Het internet kan gebruikt worden om uitjes te plannen en de weersverwachting te raadplegen, het voegt daarmee iets toe aan de vakantie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl