NOS NieuwsAangepast

Moody's profiteert van schuldencrisis

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's profiteert van de schuldencrisis. Het bedrijf zag de winst in het tweede kwartaal met 56 procent stijgen tot ruim 130 miljoen euro.

Het bedrijf, dat landen, bedrijven en financiële producten van een beoordeling voorziet, heeft het door de onrustige markt bijzonder druk gehad, omdat er voortdurend moest worden bijgesteld.

De omzet kwam ook flink hoger uit op ruim 420 miljoen euro. De winststijging is te danken aan het feit dat er meer schuldpapier is uitgegeven.

Tweede helft

Moody's verwacht minder goede resultaten voor het tweede halfjaar. Bedrijven hebben soms financiering naar voren gehaald om te profiteren van lage rentes. Daardoor is er in het najaar minder te doen.

Een van de topmannen van de kredietbeoordelaar moet zich in Washington verantwoorden voor de rol van Moody's in de financiële crisis. Het Congres doet daar onderzoek naar.

"Kredietbeoordelaars wordt verweten dat ze veel te optimistische oordelen hebben gegeven over banken en financiële producten die later wrakhout bleken te zijn, zoals de Amerikaanse rommelhypotheken", aldus economieredacteur Andre Meinema.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl