"We hebben maar een paar decennia om een behoorlijke verzetsbeweging op te zetten, voordat onze grote steden demografisch worden overspoeld door moslims." Het is een van de waarschuwingen die Anders Breivik in zijn manifest heeft opgenomen.

De dader van de aanslagen in Oslo en Utøya, waarbij tot nu toe 76 doden vielen, is bang voor de islamisering van Europa. Hij ziet in de immigratie van moslims naar West-Europese landen een groot gevaar.

Het derde hoofdstuk van Breiviks manifest (.pdf) gaat over de strijd die gevoerd zou moeten worden. In een disclaimer aan het begin van het hoofdstuk schrijft hij dat alles wat volgt fictie is. "Het hele boek 3 beschrijft een hypothetische reactie op een waargenomen bedreiging." Daarom is het niet duidelijk in hoeverre de door Breivik genoemde gebeurtenissen en standpunten echt zijn.

Tempeliers

Individuen moeten opstaan om als moderne kruisvaarders Europa te redden van het islamitische spook. Bij een dergelijke West-Europese verzetsbeweging denkt Breivik aan een nieuwe Orde van de Tempeliers (Tempelorde), genoemd naar de machtigste en rijkste kruisvaardersorde uit de Middeleeuwen.

Hij gebruikt de Latijnse naam Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici (PCCTS). Letterlijk betekent dat de arme ridders van Christus en de tempel van Salomo.

In 2002 wordt die nieuwe Orde van de Tempeliers ook daadwerkelijk opgericht. In Londen zijn acht Tempeliers samengekomen, waaronder Breivik en een nog onbekende Nederlander. De laatste wordt omschreven als een Nederlandse christelijke agnost.

Oorlog

Volgens Breivik is een van de belangrijkste doelen van de orde om de politieke en militaire macht af te pakken van de West-Europese multiculturalistische regimes. Wanneer dat is gelukt, moeten die verraders berecht, veroordeeld en gestraft worden.

"De tijd om te praten is voorbij. We hebben vrede een kans gegeven. De tijd voor gewapend verzet is gekomen. De Tempeliers verklaren hierbij preventief de oorlog aan de cultureel marxistische / multiculturalistische regimes van West-Europa. De oorlog moet gevoerd worden om de voortdurende islamitische invasie/kolonisatie af te weren, te verslaan of te verzwakken."

Redding

Afgelopen vrijdag zette Breivik zijn woorden om in daden. Bij zijn eerste voorgeleiding voor de rechtbank in Oslo zei hij dat hij met zijn terreurdaden de Arbeiderspartij zo hard mogelijk heeft willen treffen.

Volgens de 32-jarige Noor is de regeringspartij verantwoordelijk voor de grote toestroom van moslims. Breivik zei volgens de rechter dat hij Noorwegen en West-Europa met zijn acties wilde redden.

STER reclame