Het Limburgse Statenlid Harm Uringa stapt uit de PVV-fractie. Hij gaat als eenmansfractie verder. Uringa heeft volgens de PVV "om hem moverende redenen" besloten om de fractie per direct te verlaten.

Meerdere bronnen melden aan de NOS dat Uringa onder andere is opgestapt uit onvrede over de leiderschapsstijl van fractieleider Laurence Stassen. Uringa zou zich ook storen aan de te populistische toon van de fractie. Uringa wilde zelf vandaag niet reageren.

Tweede PVV'er

Uringa is de tweede PVV'er die de Limburgse fractie verlaat. Begin deze maand stopte Roland van Vliet met zijn werk in de provincie. Hij was behalve Statenlid ook lid van de Tweede Kamer en vond die combinatie te zwaar. Afgelopen vrijdag stopte Harm Beertema om diezelfde reden met zijn werk als Statenlid in Zuid-Holland.

De PVV-fractie telt na het vertrek van Uringa nog negen leden. Het CDA is nu met tien zetels weer de grootste fractie.

Coalitie

De PVV haalde bij de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg ruim eenvijfde van de stemmen en werd daarme de grootste partij. De PVV vormt nu samen met de VVD en het CDA het college van Gedeputeerde Staten.

De coalitie is haar meerderheid in het Limburgse Provinciehuis niet kwijt na het vertrek van Uringa; de drie partijen hebben nog 27 van de 47 zetels.

STER reclame