NOS NieuwsAangepast

Orka Morgan naar Canarische Eilanden

Orka Morgan krijgt, als het aan het Dolfinarium ligt, snel een nieuw onderkomen. Het park maakte vandaag bekend dat er een nieuw thuis is gevonden voor de orka, die juni vorig jaar in de Waddenzee werd aangetroffen en sindsdien in het Dolfinarium verblijft.

Eenzaam

Morgan gaat naar dierenpark Loro Parque op Tenerife, dat een van de meest moderne onderkomens voor orka's ter wereld herbergt. Volgens het Dolfinarium is het van groot belang dat Morgan zo snel mogelijk met soortgenoten in contact komt. Daar is op dit moment in het Dolfinarium geen sprake van.

In eerste instantie werd gehoopt dat orka Morgan kon worden teruggezet in de oceaan, maar onderzoek wees al snel uit dat dit niet mogelijk was. Omdat orka's sociale dieren zijn en Morgan zijn familie onmogelijk zou kunnen terugvinden, was de vrees dat Morgan zich te eenzaam zou gaan voelen.

Orkacoalitie

Het Dolfinarium kreeg het afgelopen jaar veel kritiek van de Orkacoalitie, die vindt dat het dier voor commerciële doeleinden wordt uitgebuit. Volgens deze coalitie moet Morgan wel worden vrijgelaten in de oceaan. De coalitie heeft inmiddels aangegeven een kort geding aan te spannen tegen het dolfinarium om de verhuizing naar Tenerife te voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl