FC Twente speelt in de tweede voorronde van de Champions League tegen FC Vaslui uit Roemenië. Nu de tegenstander bekend is, moet er nog wel gezocht worden naar een stadion voor het thuisduel. Het is zeker dat die wedstrijd niet in Enschede wordt afgewerkt.

Vorige week stortte een deel van het dak van stadion de Grolsch Veste in. Daarbij vielen twee doden en vijftien gewonden.

Onderzoek

"De ravage is nog precies hetzelfde. Dat komt doordat wij zijn overgeleverd aan diverse onderzoeksinstanties, die het onderzoek nog niet hebben afgerond", legt Jan van Halst, manager algemene zaken van FC Twente, uit. "We hopen daar vanmiddag wat meer over te horen."

Waar de club het thuisduel gaat spelen, is nog niet duidelijk. "In het verleden zijn we al eens uitgeweken naar Emmen, maar dat stadion is niet Europa Cup-proof", weet Van Halst. Ook heeft FC Twente contact met Vitesse opgenomen om eventueel in het Gelredome te spelen.

Over de grens

FC Twente kijkt ook over de grens, waar de club al gesprekken had met Schalke 04. "Daar hebben we goede contacten mee en we zijn daar liefdevol ontvangen. We hopen vandaag uitsluitsel te krijgen."

Het is nog niet duidelijk wanneer er begonnen kan worden met het opruimen van het puin. "Dat is afhankelijk van de onderzoeksresultaten. Dat is heel begrijpelijk, maar wel lastig. De competitie staat ook op het punt van beginnen."

Onder druk

Of het eerste competitieduel op 13 augustus in de Grolsch Veste kan worden afgewerkt, is nog onzeker. "Het is wel duidelijk dat het doorgaan van deze wedstrijd tegen AZ onder druk staat", zegt Van Halst.

De derde voorronde van de Champions League wordt gespeeld in de laatste week van juli en de eerste week van augustus. Mocht FC Twente die ronde bereiken, dan speelt de club ook dat thuisduel buitenshuis.

STER reclame