NOS NieuwsAangepast

Gewonden door omvallende boom

In Den Haag zijn twee mensen zwaargewond geraakt door een omvallende boom. Het gaat om een 19-jarige man en een 51-jarige vrouw die op de Conradkade op de tram stonden te wachten.

De boom was omgewaaid door de storm. De vrouw verkeert in kritieke toestand. In Den Haag zijn tientallen meldingen binnengekomen van wateroverlast door het slechte weer.

Ook in andere plaatsen veroorzaakt het slechte weer problemen. In Uithoorn is een auto platgedrukt door een zware boom die omviel. De bestuurster moest uit de wagen geknipt worden; ze bleef ongedeerd.

Schoorsteen

In Rotterdam dreigt een 70 meter hoge stalen schoorsteen van een fabriek om te waaien. De schoorsteen staat op een complex aan de Keileweg, de voormalige tippelzone van Rotterdam, en wordt morgen gesloopt.

Er zit een knak in de schoorsteen waardoor het bovenste deel schuin staat. De politie heeft het terrein rond de schoorsteen afgezet. In de omgeving is een aantal mensen geëvacueerd.

Het slechte weer leidt al de hele dag tot overlast op Schiphol. Door de harde wind kunnen de vijf banen niet allemaal continu worden gebruikt. Er zijn zo'n dertig vluchten binnen Europa geannuleerd. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen.

Zonbestemmingen

Het aantal last minute-boekingen naar zonbestemmingen neemt de laatste dagen toe, merkt bijvoorbeeld reisbureau Thomas Cook. Met name Turkije, Spanje en Griekenland zijn in trek bij mensen die het Nederlandse weer beu zijn.

Kampeerders lijken zich vooralsnog weinig aan te trekken van het slechte weer. NOS-verslaggever Mattijs van de Wiel bezocht camping De Wije Werelt in Otterlo en trof voornamelijk mensen die er het beste van proberen te maken.

"Het is nat en klam en vies, maar toch blijf ik lachen. Natuurlijk. Het is hartstikke gezellig", vertelt één van hen. "Er is zat te doen, er wordt van alles georganiseerd voor de kinderen."

#Rotweer

Op Twitter is #rotweer een trending topic. "In de #zomer je bureaulamp aan moeten doen, is niet grappig", klaagt iemand. Een ander zegt optimistisch dat de temperatuur al flink is opgelopen: "Van 12,9 naar 13,4 nu".

Het is vandaag gemiddeld zo'n 17 graden. Morgen wordt het een stuk warmer, met ongeveer 21 graden. De verwachting voor het weekend luidt: bewolkt en buiig en weer een stuk frisser.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl