NOS NieuwsAangepast

Vertrek Mario #Been 'wereldnieuws'

Het plotselinge vertrek van Mario Been bij Feyenoord houdt ook online de gemoederen flink bezig. Het nieuws is zelfs per ongeluk wereldwijd 'trending topic' nummer één geworden op Twitter.

In Nederland werd na het ontslag van de oud-Feyenoordtrainer '#Been' al snel een veelbesproken onderwerp, wat zich versnelde toen de rest van de wereld zich ermee ging bemoeien.

Het gebeurt wel vaker dat een Nederlands onderwerp hoog in de lijst staat van de veelbesproken onderwerpen. Nederland is immers één van 's werelds meest twitterende landen. Maar aangezien 'Been' ook een Engels woord is, ging het in razend tempo over de grenzen.

Woordgrappen

Het begon vanochtend met een tweet van RTV Rijnmond: "Mario #Been vertrekt per direct bij #Feyenoord. 20 van de 23 spelers hebben het vertrouwen in hem opgezegd."

Het vertrek van Been was vanwege de achternaam van de oud-Feyenoordtrainer vooral voer voor woordgrappen. Zo twitterde Rob Scheepers bijvoorbeeld: "Feyenoord mank na verlies Been #been". En koendejager kwam met: "#Feijenoord invalide na amputatie #Been...".

Onbegrip

#Been steeg al snel in de lijst van trending topics wereldwijd, wat tot het nodige onbegrip leidde. YesungForELF twitterde: "Why the heck is #been trending? Who started this lame trend anyway?". En ndfn n?d?: "Who's Mario Been? #been ? What? I don't get it..-,-".

Wel of geen logica, het was reden genoeg voor twitteraars over de hele wereld om met de stroom mee te gaan. Zelfs al had men geen idee waar #Been voor stond. Het Engelse woord 'been' werd vervolgens veelvuldig gebruikt. lararahim twitterde: "#been busy lately. haha.". Of theemilycereola: "I've not #been sleeping well".

Enzovoort. Inmiddels ging het antwoord op de vraag waar het onderwerp #Been vandaan kwam ook de grenzen over, waardoor het vertrek van Mario Been bij Feyenoord spontaan wereldnieuws werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl