NOS WielrennenAangepast

Hoogerland: "Zwaar en mooi"

Johnny Hoogerland overleefde de tiende etappe in de Tour de France. De Nederlander, die met 33 hechtingen in zijn benen aan de rit begon, kwam op 5.59 van winnaar André Greipel over de finish.

"Het was zwaar en mooi tegelijk", was de reactie van de Vacansoleil-DCM-renner, die zijn bolletjestrui behield.

"Het ging, maar het ging niet vanzelf. Alle mensen die me aanmoedigden, alle renners die naar me toekwamen; dat gaf me toch wel veel adrenaline. Iedereen uit het peloton is wel bij me langs geweest. Ik keek een keer achter me en toen was (Roman, red.) Kreuziger me aan het douwen.

"Ik heb wel pijn, maar hopelijk gaat het elke dag nu iets beter", besloot Hoogerland, die de komende twee dagen verzekerd is van de bolletjestrui.

Ruijgh

Een ploeggenoot van Hoogerland, Rob Ruijgh, plaatste een aanval op enkele kilometers van de finish. "Wat mijn doel was? Winnen."

Ondertussen werd nog een andere Vacansoleil-DCM-renner beloond met de prijs voor strijdlustigste renner van de dag. Marco Marcato was mee in de kopgroep, pakte onderweg vijf punten voor het bergklassement én demarreerde in de slotfase nog eens.

Gesink

"Het ging best wel lekker", vatte Robert Gesink zijn dag samen. "Het was een goede dag voor mij. Ik draaide weer als vanouds. Het deed wel pijn, maar iedereen had pijn in de finale. Het peloton brak ook niet voor niets. Maar ik zat goed van voren."

Gesink kwam in de voorste groep over de finish en verloor geen tijd; een teken dat de stijgende lijn is ingezet bij de Rabobank-kopman, voor wie de Tour zo pijnlijk en moeizaam begon. De Varssevelder is hoopvol voor het vervolg: "Morgen gewoon weer een goed dagje en dan ziet het er goed uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl