NOS NieuwsAangepast

News of the World neemt afscheid

De laatste editie van de Britse zondagskrant News of the World is verschenen. Op de voorpagina staat de tekst "thank you and goodbye".

De tekst staat voor een collage van belangrijke voorpagina's uit de 168-jarige geschiedenis van de schandaalkrant. De affaire van David Beckham met de Nederlandse Rebecca Loos, het bed waarop Michael Jackson stierf en een racistische video van prins Harry sieren wederom de krant.

Afluisteren

De 200 journalisten van News of the World verlieten gisteravond voor het laatst de redactie in Londen. Hoofdredacteur Colin Myler zei tegen de verzamelde media dat de 8674ste en laatste editie van de pers was gerold. Myler prees zijn redacteuren: "Na een heel zware dag hebben ze op een geweldig professionele wijze een fantastische krant gemaakt".

De meestgelezen krant van Groot-Brittannië houdt ermee op vanwege het Britse afluisterschandaal. Om aan exclusieve verhalen te komen, huurden journalisten van News of the World privédetectives in om voicemails te kraken van slachtoffers en nabestaanden van misdrijven. Ook werden telefoons van omgekomen militairen gekraakt.

De krant schrijft spijt te hebben van het afluisterschandaal en bedroefd te zijn, maar ook trots op de vele scoops.

Murdoch

De eigenaar van de tabloid, Rupert Murdoch, is vandaag naar Londen gekomen. Hij besloot de krant op te heffen, maar sindsdien heeft hij nog nauwelijks gereageerd op het schandaal.

Vrijdag kondigde premier Cameron een strafrechtelijk onderzoek aan naar de afluisterpraktijken van de krant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl