NOS NieuwsAangepast

Vrouw schuldig aan dood 2-jarig meisje

De rechtbank in Den Bosch heeft de 22-jarige Farionne K. uit Valkenswaard veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de dood van het 2-jarige meisje Cheyenne. Ze is schuldig bevonden aan zware mishandeling met de dood tot gevolg.

Cheyenne was de dochter van de eveneens 22-jarige vriendin van K., waarmee ze samenwoonde. Beide vrouwen zijn ook veroordeeld voor stelselmatige mishandeling van het meisje.

Psychische stoornis

Cheyenne stierf op 3 april 2010 aan hersenletsel. De rechtbank acht bewezen dat K. de peuter zo hard heeft geslagen dat ze met haar hoofd hard de grond raakte. Het is volgens de rechtbank onwaarschijnlijk dat ze Cheyenne opzettelijk wilde doden.

De moeder van Cheyenne is depressief en lijdt aan een psychische stoornis. Zelf sprak ze over "opvoedkundige tikken". Het meisje had bloeduitstortingen over haar hele lijf. Volgens de rechtbank reageerden de vrouwen hun opvoedkundige onmacht af op het kind.

Als de reclassering dat nodig vindt, moet ze in behandeling. De opgelegde straffen komen overeen met de eis van de officier van justitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl