NOS NieuwsAangepast

Donaties voor Happy Feet stromen binnen

Donaties voor de pinguïn Happy Feet stromen binnen. Het geld voor de voedselrekening van zo'n 5800 euro is binnen 24 uur opgehaald. Met dat geld kan de keizerspinguïn twee maanden lang met zalm van hoge kwaliteit gevoed worden.

Gareth Morgan, een zakenman uit Wellington heeft al bijna 3000 euro gedoneerd, maar zegt dat hij bereid is meer te betalen mocht dat nodig zijn. "Ik kan je een ding zeggen", zegt Morgan, "Het is een ontzettend dure vogel." De zakenman vindt het niet erg om meer te doneren aan Happy Feet, omdat het extra geld gebruikt kan worden voor het transport van de pinguïn. Het is de bedoeling dat de jonge vogel uiteindelijk weer naar zijn leefgebied op de Zuidpool gaat.

Zand

De jonge keizerspinguïn kwam in het nieuws toen hij een paar weken geleden aanspoelde op een strand in Nieuw-Zeeland. Het beestje was de weg kwijtgeraakt en strandde duizenden kilometers van Antarctica. Happy Feet had het zand op het strand voor sneeuw aangezien en heeft daardoor kilo's aan zand binnengekregen. Inmiddels is het meeste zand dat in zijn maag zat, verwijderd.

Het is voor het eerst in 44 jaar dat een keizerspinguïn in Nieuw Zeeland werd gezien. De pinguïn van 81 centimeter is tien maanden oud. Hij werd in een bak met ijs naar een dierentuin in Wellington vervoerd, waar Happy Feet meerdere malen is geopereerd.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl