Inspecties in stadion FC Twente

time icon Aangepast

In het stadion van FC Twente vinden inspecties plaats om te kijken of delen van het stadion weer kunnen worden vrijgegeven. Kantoren zullen vermoedelijk eerst aan de beurt zijn. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Enschede. De plek van het ongeval is verboden gebied totdat duidelijk wordt dat de situatie weer veilig is.

Gistermiddag stortte een deel van de overkapping boven de tribune in. Er waren op dat moment werkzaamheden. Een man van 31 uit Nijverdal kwam om het leven. Vijftien mensen raakten gewond. Acht liggen nog in het ziekenhuis. De toestand van één van hen is kritiek.

Vanmiddag om 14.00 uur is er een besloten bijeenkomst voor de betrokkenen bij het ongeval.

Camerabeelden

Van het ongeluk in het stadion van FC Twente zijn camerabeelden. Burgemeester Den Oudsten van Enschede zei in Nieuwsuur dat te zien is dat het dak van het stadion instort. Hij heeft de beelden bekeken, maar zei dat het ingewikkeld is om er een oordeel over te geven.

Getuigen zeggen dat een hijskraan tegen een draagarm van het dak aankwam, maar daarover is nog onduidelijkheid.

Open dag

Op dit moment lopen vier onderzoeken, van de gemeente, de Arbeidsinspectie, het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Den Oudsten wil snel duidelijkheid over de veiligheid van het stadiongebouw van Twente.

De spelers van FC Twente waren tijdens het ongeluk op trainingskamp in Zeeland. Zij zijn gisteravond teruggegaan naar Enschede. De open dag die gepland stond voor 17 juli, gaat niet door. Vanavond is er een besloten informatiebijeenkomst voor werknemers van de betrokken bouwbedrijven en FC Twente.

STER Reclame