In het FC Twente-stadion in Enschede is het dak van een tribune ingestort. Daarbij is een dode gevallen. Het gaat om een 31-jarige man uit Nijverdal.

Er waren zestien bouwvakkers bij het ongeluk betrokken. Eén persoon verkeert in zeer kritieke toestand, zo heeft burgemeester Den Oudsten van Enschede op een persconferentie gezegd.

Over de andere betrokkenen is nog onvoldoende bekend. "Sommigen zijn stabiel, anderen zijn lichtgewond", aldus de burgemeester.

Vanmiddag is met camera's en honden nog gezocht naar slachtoffers onder het puin, maar die zijn niet gevonden. Den Oudsten sluit uit dat er nog mensen liggen.

Verbouwing

Rond 12.00 uur vanmiddag stortte een deel van de nieuwbouw van de Grolsch Veste in. Het gaat om het dak van een deel van een tribune, aan de korte kant van het veld.

In de Grolsch Veste in Enschede was een verbouwing aan de gang. De tweede ring van de tribune wordt uitgebreid, waardoor het stadion 30.000 plaatsen moet krijgen.

Waarschijnlijk heeft een hijskraan bij het takelen een draagarm van het dak van de tribune geraakt. Volgens ooggetuigen kwam eerst het videoscherm naar beneden en zakte daarna de hele dakconstructie als een kaartenhuis in elkaar. Hoe dat kon gebeuren, is onduidelijk.

Bedrijven die de verbouwing uitvoeren, willen nog geen commentaar geven.

Verslagenheid groot

De burgemeester en Twente-voorzitter Joop Munsterman hebben de bouwvakkers bezocht die zijn opgevangen in de bioscoop in de buurt van het stadion. Ze hebben ook een bezoek gebracht aan het stadion, samen met de manager algemene zaken van FC Twente, Jan van Halst.

Den Oudsten sprak eerder vandaag van een enorm drama. Van Halst zei dat de verslagenheid bij de club groot is. De spelers van FC Twente zijn op trainingskamp in Zeeland.

De gemeente Enschede heeft twee telefoonnummers opengesteld voor wie vragen heeft. Algemene vragen kunnen worden gesteld op 053-481 5000. Familieleden van slachtoffers en direct betrokkenen kunnen contact opnemen met 053-481 8000. Voor de familie van slachtoffers is in een hotel opvang geregeld.

STER reclame