Een actiegroepering heeft deze foto van de nasleep van de aanrijding op Facebook gezet
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Drie wolven doodgereden op de Veluwe bij Otterlo

Op een provinciale weg bij Otterlo zijn vanochtend drie wolven doodgereden. De politie onderzoekt of het een ongeval was of dat er opzet in het spel was, zegt een woordvoerder tegen Omroep Gelderland.

De wolven werden rond 06.00 uur doodgereden op de N310, die langs Het Nationale Park De Hoge Veluwe loopt. De kadavers worden onderzocht. De politie wil niets zeggen over de betrokkenen of het voertuig waarmee de wolven zijn aangereden. Ook zegt de politie niet of er iemand is aangehouden.

Boswachter Frank Theunissen zegt tegen de omroep dat het mogelijk drie welpen waren van een roedel op de Zuidwest-Veluwe. De boswachter deelde gisteren op X nog een filmpje van deze roedel met negen welpen.

Eerder deze maand werd een wolf doodgereden door een automobilist van 22 op de Westenengerdijk tussen Otterlo en Harskamp. Uit politieonderzoek blijkt dat het ging om een verkeersongeval. Een politiewoordvoerder zei toen tegen Omroep Gelderland dat er altijd uitgebreid onderzoek wordt gedaan na de aanrijding van een wolf omdat het een bedreigde diersoort is.

Advertentie via Ster.nl