'Jack the Stripper' valt studentes weer lastig

Aangepast

De politie in Groningen heeft sinds gisteren meerdere meldingen binnengekregen van studenten die te maken hebben gehad met een jonge man die aanbelt en zich dan voor de deur uitkleedt.

Gisteravond nog belde Jack de Stripper, zoals hij al wordt genoemd, aan bij een studentenhuis in Groningen. De studentes lieten de man naar binnen omdat ze zijn stripact wel grappig vonden. Maar toen hij seksuele handelingen bij zichzelf verrichtte, was de lol er ook meteen vanaf. De exhibitionist werd weggestuurd en de dames belden de politie.

Ontgroening

Volgens de politie gaat het om een man tussen de 20 en 30 jaar en heeft hij de het afgelopen anderhalf jaar meerdere studentes lastiggevallen. Als de 'stripper' aanbelde gebruikte hij als smoes dat hij zich moest uitkleden voor een ontgroening. Maar de politie zegt dat het daar niets mee te maken heeft, omdat ze contact hebben gehad met studentenverenigingen en die weten niets over zo'n ontgroeningsritueel. De man is bij in ieder geval een incident verder gegaan dan alleen maar strippen.

Er wordt nu aan studentes gevraagd contact op te nemen met de politie als ze de jonge man weer in 'actie' zien. Het is niet duidelijk of het bij elke melding om dezelfde persoon gaat, maar de politie gaat er wel van uit.