NOS VoetbalAangepast

PSV heeft ook Wijnaldum binnen

PSV heeft na Kevin Strootman en Dries Mertens ook Georginio Wijnaldum binnen.

De twintigjarige middenvelder van Feyenoord heeft een contract voor vier jaar getekend. FC Utrecht-spelers Strootman en Mertens zetten eerder hun handtekening onder een vijfjarig contract.

De Eindhovense club, die door financiële injecties van de gemeente en sponsoren ineens weer goed in de slappe was zit, betaalt circa achttien miljoen euro voor het drietal.

Feyenoord ziet Wijnaldum met pijn in het hart vertrekken. "We hebben er alles aan gedaan om hem te behouden, maar dat is uiteindelijk helaas niet gelukt", zei technisch directeur Martin van Geel.

Ultieme aanbieding

"We hebben hem onlangs nog een ultieme aanbieding voor contractverlenging voorgelegd en dat aanbod werd door zijn zaakwaarnemer niet voor niets als heel goed bestempeld."

Van Geel had liever gezien dat Wijnaldum naar een buitenlandse club was gegaan. "Dat zou de meest logische stap moeten zijn voor een Feyenoorder", zegt hij. "Maar omdat de speler zelf aangaf dat hij per se nog in Nederland wilde blijven, zijn we in gesprek gegaan met PSV."

Rugnummer 10

"Dit is heel speciaal voor mij", aldus Wijnaldum zelf. "Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik ben nog een jonge speler en wil me graag verder ontwikkelen. Daarom is in Nederland blijven de beste keuze. PSV speelt altijd voor het kampioenschap en dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Wijnaldum krijgt bij PSV rugnummer 10. "Een nummer laat je niet beter spelen, maar er spreekt wel enorme waardering uit van deze club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl