NOS NieuwsAangepast

Happy Feet aan beterende hand, maar heeft geld nodig

Eindelijk goed nieuws over Happy Feet, de pinguïn die een paar weken geleden in Nieuw-Zeeland opdook. Het meeste zand dat in zijn maag zat, is verwijderd. Gisteren werd nog 300 gram zand en stenen uit z'n maagje gespoeld. Dat was de vierde keer dat de keizerspinguïn behandeld werd.

Bij de eerdere drie operaties werd al drie kilo zand uit zijn maag gespoeld.

In de dierentuin van Wellington heeft hij gister alweer wat rondgelopen en hij zag er goed uit, zei een woordvoerster. Ook eet hij weer vast voedsel, zo'n 2 kilo zalm per dag. "Er zitten alleen nog wat stenen in zijn maag. De röntgenfoto's worden naar een universiteit gestuurd voor een second opinion, om te kijken of we nog een keer moeten spoelen, of dat ze kunnen blijven zitten." Vogels hebben wel vaker stenen in hun maag.

Pas als ze er zeker van zijn dat hij fit genoeg is om de 3000 kilometer terug naar Antarctica te zwemmen, wordt de pinguïn vrijgelaten.

Geld

Maar al die behandelingen kosten natuurlijk wel geld, veel geld. Daarom vragen ze de bevolking om geld te doneren. Op de website van de dierentuin kunnen mensen een bedrag geven. Een zakenman heeft gezegd de donaties tot 10.000 dollar te evenaren.

Overigens weten ze nu ook dat hij een mannetje is. Dat blijkt uit dna-testen die ze hebben gedaan.

De keizerspinguïn komt van Antarctica en was de weg kwijtgeraakt, waardoor hij duizenden kilometers verder in Nieuw-Zeeland strandde. Hij had het veel te warm, en begon per ongeluk zand te eten omdat hij dacht dat het sneeuw was.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl