NOS NieuwsAangepast

Vierde operatie voor Happy Feet

Happy Feet, de keizerspinguïn die ongeveer twee weken geleden op een strand in Nieuw-Zeeland is opgedoken, heeft een vierde operatie ondergaan. Daarbij is driehonderd gram aan zand, stenen en vloeistoffen uit zijn maag verwijderd. Bij de eerdere drie operaties werd al drie kilo zand uit zijn maag gespoeld.

Lisa Argilla van de Wellington Zoo laat in de Nieuw-Zeelandse media weten dat ze de röntgenfoto's afwachten om te kijken of de pinguïn nog een operatie nodig heeft. Volgens haar is er wel vooruitgang geboekt in het herstel van Happy Feet omdat hij de shakes van vis die hij krijgt goed verteert.

De operaties zijn nodig omdat het beestje er slecht aan toe is, nadat hij de weg was kwijtgeraakt en duizenden kilometers van Antartica strandde. De pinguïn had het veel te warm, en begon per ongeluk zand te eten omdat hij dacht dat het sneeuw was. Dierenartsen in de dierentuin doen sindsdien hun stinkende best om Happy Feet te redden.

Vrijlating

Het kan nog wel maanden duren voor Happy Feet sterk genoeg is om terug te gaan naar de Zuidpool. Hij bevindt zich na de operatie in een speciale kamer in de dierentuin waar de omstandigheden van de Zuidpool worden nagebootst. Mocht de pinguïn volledig herstellen dan wordt hij niet teruggebracht naar de ijskap maar zal hij worden vrijgelaten in de Zuidelijke oceaan.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl