Reddingswerkers op zoek naar slachtoffers van de modderstroom op Sulawesi
NOS NieuwsAangepast

Grote zoekactie op Sulawesi na modderstroom, 23 lichamen geborgen

Op het Indonesische eiland Sulawesi wordt met man en macht gezocht naar tientallen mensen die worden vermist na een enorme modderstroom in bergachtig gebied. Die ontstond afgelopen weekend al na zware regenval en sindsdien zijn zeker 23 lichamen geborgen.

Verschillende dorpen in de regio Bone Bolango, in Noord-Sulawesi, zijn getroffen. Volgens lokale autoriteiten zijn zo'n 300 huizen bedolven of beschadigd. Meer dan duizend mensen zijn het gebied ontvlucht.

In het gebied wordt illegaal gezocht naar goud. Goudzoekers nemen daarbij vaak grote risico's: aardverschuivingen, overstromingen en instorting van tunnels komen geregeld voor. Ook komen ze in aanraking met giftige stoffen.

Reddingsoperatie moeizaam

Bij de reddings- en bergingsoperatie zijn zo'n 200 mensen betrokken, die soms wel 20 kilometer moesten lopen om het gebied te bereiken. Ook het leger is ingezet.

De reddingswerkers hebben de beschikking over groot materieel en speurhonden, maar door het ruige landschap en de aanhoudende regen verloopt de operatie moeizaam. De vrees is dat veel slachtoffers nog niet zijn bereikt.

Reddingwerkers in Sulawesi zoeken naar slachtoffers na modderstroom

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl