NOS Nieuws Buitenland Aangepast

'Geen zaak meer tegen Strauss-Kahn'

De zaak tegen voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn staat op losse schroeven, melden verschillende Amerikaanse media. Het kamermeisje dat hem beschuldigt van verkrachting, zou herhaaldelijk hebben gelogen.

De 32-jarige vrouw, afkomstig uit het West-Afrikaanse Guinee, zou onder meer gelogen hebben over haar asielaanvraag. Verder is ze mogelijk betrokken bij criminele activiteiten, zoals drugshandel en witwaspraktijken.

De onthullingen zouden haar geloofwaardigheid dusdanig aantasten, dat van de zaak tegen Strauss-Kahn weinig overblijft. Mogelijk wordt de zaak afgeblazen.

Om geld?

De aanklagers zijn erachter gekomen dat de vrouw heeft gebeld met een kennis die gevangen zit, tegen wie ze zou hebben gezegd dat er geld te halen viel bij Strauss-Kahn.

Alles bij elkaar stroken de nieuwe feiten niet met het beeld dat de aanklagers tot nu toe van de vrouw hadden, dat van een arme en schuwe emigrant uit Guinee.

Voor de rechter

Strauss-Kahn komt vandaag weer voor de rechter, twee weken eerder dan gedacht. Verwacht wordt dat de omstandigheden waaronder de Fransman vastzit, worden versoepeld. Hij zit sinds 20 mei in een luxe huis in Manhattan met permante camerabewaking en een enkelband om.

STER reclame