NOS Nieuws

Wekdienst 25/6: Oranje speelt tegen Oostenrijk • Uitspraak 'Bolle Jos'

Goedemorgen! Oranje speelt vanavond om 18.00 uur zijn laatste poulewedstrijd tegen Oostenrijk. En de rechtbank doet bij verstek uitspraak tegen 'Bolle Jos', de meest gezochte crimineel van Nederland.

Eerst het weer:

De dag begint met een strakblauwe lucht en volop zon. Later komen er enkele stapelwolken, maar dat drukt de temperatuur zeker niet. Lokaal kan het 29 graden worden, langs de kust koelt het iets af naar 19 tot 23 graden. In de avond verdwijnen de wolken maar blijft het nog lang warm.

Het weer van woensdag 25 juni

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechtbank doet uitspraak tegen de vermoedelijke drugsbaron Jos L, beter bekend als Bolle Jos. Volgens het OM is hij verantwoordelijk voor de smokkel van duizenden kilo's cocaïne en een liquidatiepoging. Hij wordt bij verstek vervolgd, want Jos L. is al jaren spoorloos en is de meest gezochte crimineel. Het OM eist 24 jaar cel tegen hem.
  • Zondag zijn er in Frankrijk parlementsverkiezingen. En vanavond is een tv-debat tussen de premierskandidaten. President Macron schreef na de Europese verkiezingen onverwacht nationale verkiezingen uit. Zijn partij leed bij de EU-verkiezingen een grote nederlaag. Het radicaal rechtse Rassemblement National won fors.
  • Het Nederlands Elftal speelt vanavond om 18.00 uur de derde EK-wedstrijd. Oranje neemt het op tegen Oostenrijk. De wedstrijd is natuurlijk te volgen via de NOS op NPO 1, livestreams op onze site en app en op NPO Radio 1.
  • En André van Duin zit 60 jaar in het vak. Dat wordt gevierd met een jubileumconcert waar onder anderen Meau, Simone Kleinsma, Karin Bloemen en Richard Groenendijk liedjes van Van Duin zingen.

Dit is er vannacht gebeurd:

Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, lijkt onverwachts vrij te komen. Er is een deal gesloten: in ruil voor een schuldbekentenis voor spionage mag hij terugkeren naar zijn thuisland Australië. Assange zou gisterochtend de gevangenis in het Verenigd Koninkrijk hebben verlaten. Hoewel onbekend is waar hij naartoe onderweg is, staat in de deal dat hij later vandaag wordt verwacht bij een rechtbank op afgelegen Amerikaans grondgebied op de Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan.

Assange wordt in de VS verdacht van spionage. Er hing hem een gevangenisstraf van 175 jaar boven het hoofd voor het publiceren van geheime documenten op het platform. In 2010 publiceerde WikiLeaks een video van Amerikaanse helikopterpiloten in Irak die ongewapende burgers neerschoten. Ook publiceerde het platform de inhoud van honderdduizenden geheime ambtsberichten van Amerikaanse diplomatieke missies over de hele wereld.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Bondscoach Ronald Koeman laat zijn licht schijnen op het EK. Volgens hem maakt Spanje de beste indruk, maar is ook dat team niet onverslaanbaar:

Koeman over favorieten: 'Spanje ook niet onverslaanbaar'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl